Lezeressen schrijven...

30 november 2017 - Hoe maak ik een 3-draads lock?

Lieve Lea,

Ik heb al een aantal jaren een Lewenstein Multilock 700de. Na een lange periode van ongebruik nu een klusje om te locken. Een dunne voile jurk die ingekort moet worden. Ik wil dat met 3 draden doen omdat een 4-draads lock te grof is. Na een proefje met een afstekende kleur tevreden met het resultaat. De goede kleuren (voor de jurk) ingeregen en nu ontstaat een soort rolzoompje, terwijl ik graag een gewone, smalle, lock wil. Wat gaat er fout??

 

 

 

 

antwoord-lea

Beste,

 

Is er bij het inrijgen iets veranderd aan de spanningen? Deze staan bij een smalle lock allemaal op 4. Het kan ook zijn dat bij het opnieuw inrijgen een draad van één van de grijpers misschien niet goed tussen de spanningsplaatjes is gekomen waardoor deze te los is, het gevolg is dat de draad van de andere grijper de te losse draad naar zich toe trekt en daardoor kan het lijken alsof je machine een rolzoom maakt. En hoe staat de hevel van de stekentong aan de zijkant van de steekplaat? Staat deze op N of R.

 

Als je na het controleren van bovenstaande mogelijkheden er nog niet uitkomt, zou je mij dan foto's van zowel het proeflapje als van het resultaat op je jurk kunnen toesturen? Je kan het dan sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

groetjes-lea