Lezeressen schrijven...

23 november 2017 - Welke maat paspop heb ik nodig?

Lieve Lea,

Ik ben op zoek naar een paspop. Ik draag maat 48 confectie. Al mijn maten vallen bij uw paspop binnen maat B, behalve de taillewijdte, deze is bij mij 105. Kan ik dan beter voor de paspop C kiezen? Bovenwijdte is 115, Heupwijdte 122. Ik lees ook wel over opvulstukken voor de taille. Klopt dat? Ik hoor graag van u.

Vriendelijke groeten Annelies

 

 

 

 

antwoord-lea

Beste Annelies

 

De confectiematen zijn richtlijnen, je kan het beste de maattabel aanhouden om een paspop op je eigen maten aan te schaffen.

Gezien je maten kan je inderdaad het beste kiezen voor de maat C. Je zit daarmee met je bovenwijdte op de minimale maat van model C, maar aangezien de minimale maat voldoende is voor je, hoef je daarmee de bovenwijdte niet open te draaien.

Let je wel op, dat als je de taille en heupen gaat verstellen, je de paspop gelijkmatig aanpast. Dit houdt in dat je niet eerst aan één kant de knoppen volledig open draait, want dan komen de knoppen onder spanning te staan. Doordat je de bovenwijdte niet open hoeft te draaien, adviseer ik je om aan alle kanten de taille- en heupknoppen gelijkmatig open te draaien totdat de gewenste maat is bereikt. Dit kan je het beste nameten met een meetlint.

 

Uiteraard kan je ook kiezen voor model B, maar uiteindelijk ontstaan er dan behoorlijke kieren tussen de panelen en is het inderdaad nodig om opvulstof te gaan gebruiken. In jouw geval is dit niet nodig.

 

Ik hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd.

 

lea-succes