Lezeressen schrijven...

14 november 2017 - Messen van Lewenstein zijn binnen 2 maanden bot/snijden niet meer af

Lieve Lea,

Help wat doe ik verkeerd, de messen van mijn lockmachine snijden niet meer af na 4 maanden gebruik, deze vervangen en 2 maanden goed gegaan nu weer bot(?!) wat doe ik verkeerd??

Ik gebruik verschillende soorten stof, jogging, tricot, boordstof, dik katoen, dun katoen, fleece, gebruik 1 x in de week en altijd 4 draden, de stof wordt gespeld.

Met vriendelijke groeten, Fam

 

 

 

 

antwoord-lea

Beste Fam,

 

Het is niet gebruikelijk dat de messen van de Lewenstein Multilock 700de snel bot zijn.

Aan het gebruik van 1 x in de week van je lockmachine en bepaalde soorten stof die je naait, ligt het niet.

Maar ik vraag mij eigenlijk wel af waarom je fleece lockt. Fleece rafelt niet. Tricot rafelt ook niet, echter bij tricot hebben we het differentieel transport nodig, dus dan heeft de lockmachine de voorkeur boven de naaimachine. Maar fleece is een stof van een dikkere kwaliteit. Nu heeft de Lewenstein Multilock 700de hier geen moeite mee, maar wel als je over verdikkingen zoals naden gaat naaien. Heb je een reden waarom je fleece op de lockmachine naait?

 

Daarbij komt dat een lockmachine en spelden geen vrienden zijn. Zodra het mes in aanraking komt met een speld, dan raakt het mes beschadigd. Met een naaimachine kunnen we wel over een speld naaien, maar zodra we dat doen met een lockmachine dan zorgt de speld voor een braam in de messen en dan dienen ze gelijk vervangen te worden. Zelfs als je de spelden in de naairichting in de stof hebt gestoken en ze komen in aanraking met het mes, raakt het mes beschadigd.

 

Je kan beter de spelden uit de stof halen nog voordat je bij het mes bent. Nog beter is het om de stof eerst te rijgen want dan kunnen alle spelden er gelijk uit, voorkom dat de spelden in de buurt komen van de messen.

Ik hoop dat hiermee je probleem verholpen is.

 

Uit je verhaal maak ik trouwens op dat je de Lewenstein Multilock 700de nu een half jaar in je bezit hebt?  De standaard garantie is 2 jaar en sinds kort is het mogelijk om Lewenstein machines te registreren voor 3 jaar extra garantie. De extra garantie geldt na registratie ook op jouw machine. 

Mag ik je uitnodigen om je machine te registreren op lewenstein.eu?

 

Ik wens je in ieder geval nog heel veel plezier met je Lewenstein Multilock 700de.

lea-succes