Lezeressen schrijven...

31 augustus 2017 - Zit er verschil in naaldinrijgers op de diverse Juki machines?

Lieve Lea,

Ik heb een "domme" vraag. Bij mijn Juki lockmachine MO-2000QVP kan ik de draadinspanner (of hoe dat ding ook heten mag) vastzetten zodat ik de draad met twee handen kan vasthouden en dan op het knopje drukken en dan gaat de draad door de naald. Bij de Juki naaimachine HZL-53E is er ook een draadinspanner en dan blijft deze vast staan op beneden  maar moet ik dat beethouden. Klopt dat? Omdat ik nu twee Juki's heb merk ik dit verschil op.

Alvast bedankt voor uw antwoord. Met vriendelijke groeten, Silma

 

 

  

 

antwoord-lea

Beste Silma,

 

Het is zeker geen “domme” vraag, want ik begrijp het probleem. Het gaat hier om twee verschillende draadinrijgers en we kunnen ze zeker niet met elkaar vergelijken.

 

Bij de Juki HZL-53E drukken we de draadinrijger met de linkerhand naar beneden zodat we de rechterhand vrij hebben om de draad via het haakje voorlangs de naald te halen. Als we de draad onder het kleine haakje van de draadinrijger hebben, dan kunnen we de linkerhand iets op laten komen waardoor de draadinrijger terug draait en de draad mee door het oog trekt. Met rechts moeten we de draad wel de ruimte geven om mee te bewegen, dus niet te strak vasthouden.

Bij de Juki MO-2000QVP drukken we de draadinrijger naar beneden en dan blijft deze beneden staan. Nu kunnen we de draad met twee handen vasthouden en onder het haakje brengen wat door het oog van de naald heen is gekomen en we kunnen de draad nu los laten. Vervolgens kunnen we de draadinrijger weer omhoog drukken. Op het plastic gedeelte van de draadinrijger staan 2 pijltjes, dit gedeelte kan je een klein beetje naar links en rechts bewegen zodat beide naalden ingeregen kunnen worden. Zorg je er wel voor dat het blokje op het handwiel gelijk staat met het streepje aan de zijkant van de machine zodat de naalden op de goede hoogte staan voor het inrijgen.

 

Ik hoop dat ik je hiermee voldoende heb geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben, dan verneem ik dat gaarne van je.

lea-succes