Lezeressen schrijven...

7 februari 2017 - Mogen voeringdelen gelijk op de panden genaaid worden?

Lieve Lea,

Normaliter maak je er eigenlijk, bij jassen etc., twee jassen van en vervolgens worden ze aan- of in elkaar genaaid. Kan ik, mag ik ook de voeringdelen los op de panden naaien met voldoende ruimte in het rugpand, om vervolgens dan de delen aan elkaar te naaien. (speel al wat langer met dat idee).

Groetjes, Yvonjana

 

 

 

 

antwoord-lea

Beste Yvonjana,

 

De reden dat er twee aparte jassen worden genaaid die later aan/in elkaar genaaid worden, is dat de toeslagen van de naden tussen de voering en de panden zitten. De toeslagen zijn dan blind weggewerkt.

Als je ervoor zou kiezen om de voeringdelen eerst op de panden te naaien om vervolgens de jas in elkaar te naaien, dan ga je de naadtoeslagen zien aan de binnenkant van de jas. Op zich niet zo heel erg, maar als je de jas open draagt, zie je wel de naadtoeslagen.

Het is een keuze die je maakt, niet gebruikelijk, maar het heeft zeker geen invloed op de pasvorm. Let hierbij wel op het materiaal van de buitenjas. Als dit van stroef materiaal is gemaakt en het bevindt zich dus als naadtoeslag aan de binnenkant, dan kan het wellicht wat lastiger aantrekken zijn bij de mouwen en mouwinzetten.

 

Ik hoop dat je met deze uitleg geholpen bent.

lea-succes