Lezeressen schrijven...

22 december 2016 - Waarom naait mijn Juki lockmachine de draden minder strak?

Lieve Lea,

Ik heb een mooie Juki lockmachine. Alleen sinds gisteren lijkt het alsof hij de draden minder strak lockt. Hij maakt wat lossere lussen die, anders dan ik gewend was, er slordig, minder strak lijken te locken dan ik gewend was. Hoop dat je hier een oplossing voor weet.

Met vriendelijke groeten, Jannie

 

 

 

 

antwoord-lea

Beste Jannie,

 

Ik weet niet welk model Juki lockmachine en hoelang je hem al hebt, maar heb je misschien hiervoor je machine anders ingesteld gehad bijvoorbeeld voor een rolzoom of iets dergelijks?

Het klinkt mij als dat je het mes smaller hebt gezet en als je bij een drie- of vierdraads lock het mes niet terug zet op dezelfde breedte, dan kunnen de grijperdraden gaan overhangen. Dan wordt er teveel stof afgesneden en vormen er zich lusjes aan de zijkant van de stof. Dit is inderdaad niet mooi om te zien. Draai hiervoor het mes wat breder.

Heb je alle spanningen op 4 en zitten de draden goed tussen de spanningsplaatjes? Ook dit kan van invloed zijn en is eenvoudig te controleren door de draden beet te pakken zowel voor de spanningsknop als na de spanningsknop. Houdt de draad strak en beweeg hem even heen en weer. Mocht de draad niet goed tussen de spanningsplaatjes hebben gezeten, dan gaat hij dat op deze manier zeker wel doen. Controleer zo op deze manier alle vier de draden.

 

Graag hoor ik van je of je probleem is opgelost aan de hand van mijn tips. Mocht het niet gelukt zijn, dan verzoek ik je om mij even wat foto’s van het naairesultaat te sturen.

lea-succes