Lezeressen schrijven...

22 november 2016 - Hoe gebruik ik een tweelingnaald op de Juki HZL-G210?

Lieve Lea,

Ik heb sinds een aantal jaar een Juki HZL-G210 naaimachine. Ik ben erg tevereden op een punt na. Het lukt me niet om probleemloos met een tweelingnaald te werken. Heeft u tips om hier mee te werken. Bij mij breekt de draad steeds. Ik hoop op een spoedig antwoord.

Met vriendelijke groet, Martine.

 

 

 

 

antwoord-lea

Beste Martine,

 

Voor de HZL-G210 is er een optionele garenpen verkrijgbaar welke op de garenwinderas geplaatst wordt. Hier kan je de tweede klos garen op plaatsen. Deze optionele garenpen is verkrijgbaar bij de dealer waar je je machine hebt gekocht of bij een andere Juki dealer bij je in de buurt.

Bij het inrijgen rijg je eerst de ene klos garen tot aan de naald in en vervolgens pas de andere klos garen. Het klopt dat bij de laatste geleider voor de naald het garen maar van één kant langs gehaald kan worden, maar het heeft geen invloed of het garen nu van twee kanten of van één kant door de geleider komt. Vervolgens rijg je de beide kanten van de tweelingnaald met de hand in, de automatische naaldinrijger kan niet gebruikt worden bij een tweelingnaald.

Omdat er nu twee draden door de spanningsschijfjes lopen, de bovendraadspanning iets losser draaien en vervolgens kun je gaan naaien. Het lijkt dat de beide draden in de knoop raken, maar ze worden gelijktijdig getransporteerd en voor de naald gaan ze uit elkaar, dit geeft geen problemen.

 

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wens je veel succes en creativiteit.

lea-succes