Lezeressen schrijven...

17 november 2016 - Mijn overlock neemt steeds 1 draad niet mee in de ketting

Lieve Lea,

Als ik naai met mijn overlock, is er 1 draad die niet mee in de ketting zit, soms is het de draad van de linkse naald en soms is het de draad van de rechtse naald. Ik heb mijn machine wel 10 keer vanaf nul opnieuw ingeregen en het lukt op een proeflapje, maar als ik begin te naaien niet meer... Vroeger had ik hier nooit problemen mee. Help! en dank je wel! Kim

 

 

 

 

antwoord-lea

Beste Kim,

 

Ik weet niet hoe lang jij je lockmachine al hebt, maar het kan zijn dat hij toe is aan een onderhoudsbeurt. Zeker bij veelvuldig gebruik is het zinvol om na te denken over een onderhoudsbeurt. Dan wordt alles weer opnieuw afgesteld en is je machine weer als nieuw.

 

Dan nog even een vraag. Welke naalden gebruik je? Je zou de SuperStretch naalden (HAx1SP) kunnen gebruiken, ook voor katoen.

Deze naalden geven minder kans op het overslaan van steken als wanneer je de universele naalden zou gebruiken. Welke dikte naald je kiest, hangt helemaal af van de stof die je wilt gaan gebruiken, net als bij een naaimachine. Kies echter wel voor een goed merk, want naalden van een onbekend merk kunnen slechte steken geven.

 

Ik hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd.

groetjes-lea.png - 1.81 kb