Lezeressen schrijven...

10 november 2016 - Waarom wordt de afgesneden stof naar binnen getrokken bij mijn Lewenstein Multilock 700de?

Lieve Lea,

Ik heb vorig jaar de Multilock 700DE gekocht.

Ik was super tevreden totdat hij sinds enkele weken de afgesneden stof terug de naad in slaat.  Mes is nooit over spelden o.i.d. gegaan. 

Kan ik hiermee naar een willekeurige Lewenstein dealer gaan?

Met vriendelijke groeten, Anneke

 

 

 

 

antwoord-lea

Beste Anneke,

 

Ja je kunt met de Lewenstein Multilock 700de bij elke dealer terecht, echter de volledige garantie krijg je alleen bij de dealer waar je de machine hebt aangeschaft. Onderdelen die onder garantie vallen worden vergoed, ook bij een andere dealer. Echter bij aanspraak op garantie wordt de arbeidsloon alleen vergoed door de dealer waar de machine is gekocht.

Let wel, garantie gaat over fabricagefouten. Regulier onderhoud, schade door gebruikersfouten en dergelijke vallen niet onder de garantiebepalingen.

 

Het is aan de dealer om te beoordelen waar het aan zou kunnen liggen dat de afgesneden stof terug de naad inslaat.  Het kan aan de messen liggen, maar het kan ook een andere oorzaak hebben. 

Naai je  met de Multilock 700de over een speld, dan ontstaat er een braam op het boven- en/of ondermes. De stof wordt dan niet meer soepel afgesneden en kan naar binnen worden getrokken. Maar ook als je niet over een speld naait, dan kunnen de messen bot worden. Hoe snel dit gebeurt is afhankelijk van hoeveel je de machine gebruikt en de hardheid van de stoffen die de machine moet snijden.

 

Op Lewenstein dealer kan je zien welke dealer bij je in de buurt zit.

 

Ik hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd.

 

 

 

lea-succes