Lezeressen schrijven...

16 augustus 2016 - Hoe kan ik mouwsgaten afwerken met een locksteek op de Lewenstein Multilock 700de?

Lieve Lea,

Ik zet geen mouwen in mijn vest en wil de mouwsgaten afwerken met een locksteek op de Lewenstein 700DE, hoe doe ik dat het beste op de Lewenstein?

Met vriendelijke groeten, Yvonne

 

 

 

 

antwoord-lea

Beste Yvonne,

 

Helaas is uit je vraag niet op te maken om wat voor een soort vest het gaat.

 

Als je de mouwsgaten afwerkt met een locksteek, dan blijf je de locksteek aan de buitenkant van de stof zien. Tenzij je een naadtoeslag eraan knipt welke je later naar binnen vouwt en vervolgens met een rechte steek zoomt. Hiervoor is het echter nodig om kleine knipjes in de naadtoeslag te geven, anders kan de naadtoeslag niet naar binnen gevouwen worden. Daarmee beschadig je dan weer de locknaad. Misschien is het mooi om hier gebruik te maken van een beleg.

Als je alleen de mouwgaten wil afwerken met een locksteek waarbij de lock zichtbaar mag zijn, dan kan je zowel 3-draads als 4-draads locken. Is de stof niet zo dik, dan is het mooier om een 3-draads lock te gebruiken.

Hiervoor hoef je alleen een naald met de bijbehorende draad te verwijderen. Gebruik je de rechternaald, dan is de locksteek wat smaller. Gebruik je de linkernaald, dan is de locksteek dus wat breder.

 

Is het een vest met een voering, dan lock je 4-draads waarbij de goede kanten van de stof en de voering op elkaar liggen. Houd er hier wel rekening mee dat het vest dan nog gekeerd moet kunnen worden. Maak je gebruik van een naaipatroon met een werkbeschrijving? Dan is het zinvol om de volgorde van de werkbeschrijving aan te houden. Dan weet je zeker dat je vest nog gekeerd kan worden.

 

Ik hoop dat bovenstaand verhaal duidelijk is voor je.

lea-succes