Lezeressen schrijven...

19 juli 2016 - Welke naalden gebruik ik in mijn Lewenstein Multilock 700de?

Lieve Lea,

Ik heb een vraagje: ik gebruik de Lewenstein 700de voor het maken van tricot kleertjes voor mijn zoontje. Ik gebruik de naalden die er bij de aanschaf in zaten, maar nu lees ik dat ik beter 'ballpoint needles' (75/11) kan gebruiken. Hoe heten deze naalden in het Nederlands, en waar zou ik die kunnen vinden? Weten jullie dat? Naar mijn idee werken de naalden die er al in zaten prima, maar deze naalden zouden beter zijn voor rekbare stoffen? Hoop dat jullie me kunnen helpen! Alvast bedankt! Caroline

 

 

 

 

antwoord-lea

Beste Caroline,

 

Ballpoint naalden zijn jersey naalden. De punt van deze naalden is rond waardoor de stof niet wordt gesneden, maar de weefsels worden opzij gedrukt. De stof raakt daardoor niet beschadigd. Daarom zijn deze naalden geschikt voor o.a. tricot.

 

Nu zijn er ook super stretch naalden (HAx1SP). Naar deze naalden gaat mijn voorkeur uit. De naam zegt het al, deze naalden zijn geschikt voor stoffen die nog rekbaarder zijn, maar ze zijn ook geschikt voor het locken van katoen. De kans dat steken kunnen overslaan wordt verkleind, omdat de naalden net een klein stukje langer zijn.

 

Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord.

lea-succes