Lezeressen schrijven...

23 juni 2016 - Hoe leer ik de Lewenstein Multilock 700de te gebruiken?

Lieve Lea,

Ben in het bezit van uw lock, maar kan nog niet goed overweg met de machine. We hebben de lockmachine online gekocht. Heeft u voor mij een mogelijke oplossing om met uw machine vertrouwd te raken? Vooral het afstellen van de spanningen is in eerste instantie al een probleem.

Met vriendelijke groeten, Elly

 

 

 

 

antwoord-lea

Beste Elly,

 

Bij aanschaf van een machine in een winkel wordt vaak uitleg van de machine gegeven. De uitzondering hierop is wanneer een machine online wordt besteld. Er is geen persoonlijk contact waardoor de dealer geen mogelijkheid heeft om de machine aan u uit te leggen.

 

 

Let bij het inrijgen er vooral op dat de draden goed tussen de spanningsschijfjes zitten. Is dit namelijk niet het geval, dan zult u nooit een mooie steek krijgen en dan helpt het aanpassen van de draadspanning ook niet.

 

Het mooiste (en duidelijkste) is om eerst de machine in te rijgen met 4 verschillende kleuren. Gebruik bij voorkeur de kleuren van de spanningsknoppen. Als je dan gaat locken, zie je precies wat welke draad doet.

Als de lockmachine goed is ingeregen en alle spanningen staan op 4 (of in de buurt van 4), dan verknopen de blauwe en groene draad precies aan de rand van de stof. Als de blauwe draad iets over de rand naar de bovenkant van de stof gaat, dan is de blauwe spanning iets te los of de groene spanning is iets te hoog. Andersom geldt het natuurlijk ook. Als de groene draad over de rand naar de onderkant van de stof gaat, dan is de groene spanning te los of de blauwe spanning te hoog.

De naalden (gele en rode spanningsknoppen) geven beide een recht stiksel aan de bovenkant van de stof. Zie je lusjes in het stiksel, dan staat de spanning te los. Gaat de stof trekken, dan staat de spanning te hoog.

 

Probeer het even uit op een katoenen stofje en dan 2 lagen dik. Dit is de meest gebruikte instelling en het beste om het even uit te proberen.

De knoppen links aan de zijkant mag je dan op standaard zetten. Deze instellingen zijn omcirkeld op de machine.

 

Verder is het ook mogelijk om met de Lewenstein dealer waar je de machine hebt gekocht, of eventueel een andere Lewenstein dealer bij je in de buurt, contact op te nemen. Er zijn verschillende dealers die workshops geven waarin op de machine wordt ingegaan. Je leert dan nog meer uit je machine te halen. Het lijkt me zeker zinvol voor je om hier eens naar te informeren.

 

Ik hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd.

lea-succes