Lezeressen schrijven...

9 januari 2018 - Mijn Multilock 700de lockt niet netjes over elastiek

Lieve Lea,

Bij het gebruik van een elastiekvoet op de Lewenstein Multilock 700de is de naad niet mooi, bij gebruik van de gewone naaivoet is de locknaad wel mooi. Waar kan dit aan liggen?

Met vriendelijke groeten, Marianne

 

 

 

Lees meer...

30 november 2017 - Hoe maak ik een 3-draads lock?

Lieve Lea,

Ik heb al een aantal jaren een Lewenstein Multilock 700de. Na een lange periode van ongebruik nu een klusje om te locken. Een dunne voile jurk die ingekort moet worden. Ik wil dat met 3 draden doen omdat een 4-draads lock te grof is. Na een proefje met een afstekende kleur tevreden met het resultaat. De goede kleuren (voor de jurk) ingeregen en nu ontstaat een soort rolzoompje, terwijl ik graag een gewone, smalle, lock wil. Wat gaat er fout??

 

 

 

Lees meer...

23 november 2017 - Welke maat paspop heb ik nodig?

Lieve Lea,

Ik ben op zoek naar een paspop. Ik draag maat 48 confectie. Al mijn maten vallen bij uw paspop binnen maat B, behalve de taillewijdte, deze is bij mij 105. Kan ik dan beter voor de paspop C kiezen? Bovenwijdte is 115, Heupwijdte 122. Ik lees ook wel over opvulstukken voor de taille. Klopt dat? Ik hoor graag van u.

Vriendelijke groeten Annelies

 

 

 

Lees meer...

14 november 2017 - Messen van Lewenstein zijn binnen 2 maanden bot/snijden niet meer af

Lieve Lea,

Help wat doe ik verkeerd, de messen van mijn lockmachine snijden niet meer af na 4 maanden gebruik, deze vervangen en 2 maanden goed gegaan nu weer bot(?!) wat doe ik verkeerd??

Ik gebruik verschillende soorten stof, jogging, tricot, boordstof, dik katoen, dun katoen, fleece, gebruik 1 x in de week en altijd 4 draden, de stof wordt gespeld.

Met vriendelijke groeten, Fam

 

 

 

Lees meer...

1 november 2017 - Naaldschroefje van mijn Multilock 700de zit er niet meer in

Lieve Lea,

Het naaldschroefje van de linkernaald van mijn Multilock 700de zit er niet meer in waardoor ik geen linker naald kan plaatsen, is dit te repareren? Ook zou ik graag een nieuw inbussleuteltje kopen. Is dit mogelijk? mvg Tienke

 

 

  

Lees meer...

11 oktober 2017 - De steek van mijn Lewenstein Multilock 700de is niet goed

Lieve Lea,

Ik heb een lockmachine van Lewenstein 700de. Nu is mijn steek niet meer goed. De blauwe draad is veel te los en komt tot aan de naaldsteken. De groene wordt dan heel klein. De draadspanning veranderen helpt niet. Hebben jullie enig idee wat ik kan proberen ?

Met dank, Micheline

 

 

  

Lees meer...

31 augustus 2017 - Zit er verschil in naaldinrijgers op de diverse Juki machines?

Lieve Lea,

Ik heb een "domme" vraag. Bij mijn Juki lockmachine MO-2000QVP kan ik de draadinspanner (of hoe dat ding ook heten mag) vastzetten zodat ik de draad met twee handen kan vasthouden en dan op het knopje drukken en dan gaat de draad door de naald. Bij de Juki naaimachine HZL-53E is er ook een draadinspanner en dan blijft deze vast staan op beneden  maar moet ik dat beethouden. Klopt dat? Omdat ik nu twee Juki's heb merk ik dit verschil op.

Alvast bedankt voor uw antwoord. Met vriendelijke groeten, Silma

 

 

  

Lees meer...

24 augustus 2017 - Een goede vervanger van een oude machine

Lieve Lea,

Mijn moeder heeft jaaaaren geleden een Simpel 80 gekocht en naait daar alles mee. Dikke gordijnstof, dun leer, stretch, knoopsgaten, jeans en misschien wel meer. Nu zoek ik ook een soortgelijke naaimachine. Kunt u mij iets adviseren? Mvg Jessica

 

 

 

Lees meer...

11 juli 2017 - Is een Juki lockmachine geschikt voor een kleine stoffeerderij?

Lieve Lea,

Ik heb een kleine stoffeerderij, ik lock niet meer dan 20 meter per dag, en soms ook dagen niet. Is een Juki MO-1000 of MO-2000QVP dan voldoende? Of adviseert u een industrie? Ook in verband met ruimte heeft een machine zonder tafel de voorkeur. Vriendelijke groet, René

 

 

 

Lees meer...

1 juni 2017 - Een tweelingnaald op een Computronic gebruiken

Lieve Lea,

Hoe kan ik een tweelingnaald gebruiken op mijn Lewenstein Computronic 700?

Er zit namelijk maar 1 kloshouder op.

Bedankt voor uw antwoord, Lida

 

 

 

Lees meer...

17 mei 2017 - Welke lockmachine is geschikt voor een stoffeerderij?

Lieve Lea,

Goedendag, ik heb een kleine stoffeerderij, ik lock niet meer dan 20 meter per dag, en soms ook dagen niet. Is een Juki MO-1000 of MO-2000QVP dan voldoende? Of adviseert u een industrie. Ook in verband met ruimte heeft een machine zonder tafel de voorkeur.

Vriendelijke groet, René

 

 

 

Lees meer...

1 mei 2017 - Mijn automatische draadinrijger doet het niet meer bij mijn naaimachine

Lieve Lea,

Ik heb een Lewenstein Computronic 16.

De automatische draadinrijger doet het helaas niet meer. Hoe komt dat?

Met vriendelijke groet, Mayke

 

 

 

Lees meer...

21 maart 2017 - Mijn messen snijden niet meer af bij mijn lockmachine

Lieve Lea,

Help wat doe ik verkeerd, de messen van mijn Lewenstein Multilock 700de sneden niet meer af na 4 maanden gebruik.. deze vervangen en 2 maanden goed gegaan nu weer bot(?!)

Ik gebruik verschillende soorten stof, jogging, tricot, boordstof, dik katoen, dun katoen, fleece. Ik gebruik mijn machine 1 x in de week met vier draden en ik speld mijn stof.

Wat doe ik verkeerd?? 

Met vriendelijke groeten, Kees

 

 

 

Lees meer...

23 februari 2017 - Waarom pakt de automatische inrijger van mijn Multilock 700de de draad niet?

Lieve Lea,

Bij mijn overlock Lewenstein Multilock 700de pakt de automatische inrijger de draad niet. Is hij kapot of doe ik iets fout?

Mvg Hanneke

 

 

 

Lees meer...

7 februari 2017 - Mogen voeringdelen gelijk op de panden genaaid worden?

Lieve Lea,

Normaliter maak je er eigenlijk, bij jassen etc., twee jassen van en vervolgens worden ze aan- of in elkaar genaaid. Kan ik, mag ik ook de voeringdelen los op de panden naaien met voldoende ruimte in het rugpand, om vervolgens dan de delen aan elkaar te naaien. (speel al wat langer met dat idee).

Groetjes, Yvonjana

 

 

 

Lees meer...

26 januari 2017 - Kan ik de messen uitschakelen bij mijn lockmachine?

Lieve Lea,

Ik heb een oudere lockmachine van mijn moeder georven.

Nu ben ik pas begonnen met kleding maken maar wil het met de locker proberen in plaats van de naaimachine omdat dat toch mooier afwerkt.

Nu zei een vriendin van me dan moet je de messen afzetten. Is dit verstandig? Zijn ze überhaupt uit te zetten?

Ik wil namelijk niet mijn kleding verpesten omdat er stof afgesneden wordt, daar is mijn stof te duur voor. Ik hoop dat je me kan helpen.

Met vriendelijke groet. Kim

 

 

 

Lees meer...

12 januari 2017 - Waarom rimpelt mijn fluwelige stretchstof tijdens het locken?

Lieve Lea,

Als ik op een fluwelige stretchstof (soort Nicky) op enkele stof lock, gaat het heel erg rimpelen. Als de stof dubbel is gaat het perfect. Ik heb het opgelost door de enkele stof nogal uit te rekken en een flinke kettingsteek er achteraan te houden. Dan nog wat rekken en het ziet er goed uit. Maar dat is niet de goede oplossing denk ik. Heb je een advies voor me hoe het wel moet?

Met vriendelijke groet, Marianne

 

 

 

Lees meer...

22 december 2016 - Waarom naait mijn Juki lockmachine de draden minder strak?

Lieve Lea,

Ik heb een mooie Juki lockmachine. Alleen sinds gisteren lijkt het alsof hij de draden minder strak lockt. Hij maakt wat lossere lussen die, anders dan ik gewend was, er slordig, minder strak lijken te locken dan ik gewend was. Hoop dat je hier een oplossing voor weet.

Met vriendelijke groeten, Jannie

 

 

 

Lees meer...

6 december 2016 - Hoe krijg ik een t-shirt naad?

Lieve Lea,

Ik heb sinds een tijdje de Lewenstein lockmachine. Ik doe er heel veel mee, maar nu vroeg ik mij af hoe kan ik aan de goede kant van het kleding stof alleen 2 lijntjes krijgen en aan de achterkant het gekruiste??

Groetjes, Miriam

 

 

 

Lees meer...

22 november 2016 - Hoe gebruik ik een tweelingnaald op de Juki HZL-G210?

Lieve Lea,

Ik heb sinds een aantal jaar een Juki HZL-G210 naaimachine. Ik ben erg tevereden op een punt na. Het lukt me niet om probleemloos met een tweelingnaald te werken. Heeft u tips om hier mee te werken. Bij mij breekt de draad steeds. Ik hoop op een spoedig antwoord.

Met vriendelijke groet, Martine.

 

 

 

Lees meer...

17 november 2016 - Mijn overlock neemt steeds 1 draad niet mee in de ketting

Lieve Lea,

Als ik naai met mijn overlock, is er 1 draad die niet mee in de ketting zit, soms is het de draad van de linkse naald en soms is het de draad van de rechtse naald. Ik heb mijn machine wel 10 keer vanaf nul opnieuw ingeregen en het lukt op een proeflapje, maar als ik begin te naaien niet meer... Vroeger had ik hier nooit problemen mee. Help! en dank je wel! Kim

 

 

 

Lees meer...

10 november 2016 - Waarom wordt de afgesneden stof naar binnen getrokken bij mijn Lewenstein Multilock 700de?

Lieve Lea,

Ik heb vorig jaar de Multilock 700DE gekocht.

Ik was super tevreden totdat hij sinds enkele weken de afgesneden stof terug de naad in slaat.  Mes is nooit over spelden o.i.d. gegaan. 

Kan ik hiermee naar een willekeurige Lewenstein dealer gaan?

Met vriendelijke groeten, Anneke

 

 

 

Lees meer...

1 november 2016 - Hoe gebruik ik een tweelingnaald op de Lewenstein Computronic 16?

Lieve Lea,

Ik heb een computronic 16 en werk veel met tricot. Ik probeer met een tweelingnaald te werken, maar helaas lukt het niet. Kunt u mij advies geven.

Met vriendelijke groet, Cora

 

 

 

Lees meer...

27 oktober 2016 - Waarom loopt de zoom van mijn korte broek niet recht?

Lieve Lea,

Bij het maken van een korte broek heb ik altijd het probleem dat de zoom niet recht loopt, trekt omhoog bij de binnenbeennaad. Wat doe ik verkeerd??

Groetjes, Miranda

 

 

 

Lees meer...

16 augustus 2016 - Hoe kan ik mouwsgaten afwerken met een locksteek op de Lewenstein Multilock 700de?

Lieve Lea,

Ik zet geen mouwen in mijn vest en wil de mouwsgaten afwerken met een locksteek op de Lewenstein 700DE, hoe doe ik dat het beste op de Lewenstein?

Met vriendelijke groeten, Yvonne

 

 

 

Lees meer...

11 augustus 2016 - Hoe kom ik aan een naaldklemschroef voor de Lewenstein Multilock 700de?

Lieve Lea,

Ik ben op zoek naar een heel klein schroefje om de naald van mijn lockmachine vast te zetten. Het gaat om een Multilock 700de.

Met vriendelijke groeten, Cobie

 

 

 

Lees meer...

4 augustus 2016 - Vermogen en naadbreedte van een Lewenstein Multilock 700de?

Lieve Lea,

Ik heb gisteren een Lewenstein Multilock 700DE aangeschaft nu vraag ik mij alleen af wat is het vermogen van de motor en hoeveel verschillende locksteken bezit deze machine. En is de naadbreedte ook in te stellen?

Met vriendelijke groet, Monique

 

 

 

Lees meer...

27 juli 2016 - Hoe rijg ik de ondergrijper in van de Lewenstein Multilock 700de (2)?

Lieve Lea,

Dank voor de reactie!!

Het is ondertussen idd gelukt.

De inrijghulp gebruikte ik wel, maar het bleef onduidelijk via welke weg de draad (na het laatste gaatje) naar de persvoet moet (onder of over het 'hamertje' van de bovenste draad)...

Heb uiteindelijk alles opnieuw ingeregen en de eerste steek handmatig (zonder stof) gedaan, toen ging het weer prima!

Groetjes, Margareth.

 

 

 

Lees meer...

27 juli 2016 - Hoe rijg ik de ondergrijper in van de Lewenstein Multilock 700de (1)?

Lieve Lea,

Pfffft weet het echt niet meer...

Ik heb een Lewenstein Multilock 700de. Waar moet ik na het inrijgen van de onderste grijper met de draad naar toe? Als laatste gaat de draad van voor naar achter door het gaatje, maar weet niet waar ik de draad dan naar toe moet leggen. Heb in mijn beleving de afgelopen twee uur alle mogelijkheden geprobeerd, maar helaas krijg 'm niet meer aan het locken. Ook op de tekeningen en filmpjes kan ik het niet vinden.... 

Alvast bedankt, Margareth.

 

 

 

Lees meer...

19 juli 2016 - Welke naalden gebruik ik in mijn Lewenstein Multilock 700de?

Lieve Lea,

Ik heb een vraagje: ik gebruik de Lewenstein 700de voor het maken van tricot kleertjes voor mijn zoontje. Ik gebruik de naalden die er bij de aanschaf in zaten, maar nu lees ik dat ik beter 'ballpoint needles' (75/11) kan gebruiken. Hoe heten deze naalden in het Nederlands, en waar zou ik die kunnen vinden? Weten jullie dat? Naar mijn idee werken de naalden die er al in zaten prima, maar deze naalden zouden beter zijn voor rekbare stoffen? Hoop dat jullie me kunnen helpen! Alvast bedankt! Caroline

 

 

 

Lees meer...

5 juli 2016 - Hoe maak ik een paspel met mijn Lewenstein naaimachine?

Lieve Lea,

Ik heb een oude Lewenstein naaimachine en zoek een biezenvoet zodat ik van nepleer en een pvs bies een mooie rand kan maken bij een stoel.

Weet jij of die nog te krijgen zijn?

Mvg, Esther

 

 

 

Lees meer...

23 juni 2016 - Hoe leer ik de Lewenstein Multilock 700de te gebruiken?

Lieve Lea,

Ben in het bezit van uw lock, maar kan nog niet goed overweg met de machine. We hebben de lockmachine online gekocht. Heeft u voor mij een mogelijke oplossing om met uw machine vertrouwd te raken? Vooral het afstellen van de spanningen is in eerste instantie al een probleem.

Met vriendelijke groeten, Elly

 

 

 

Lees meer...

2 juni 2016 - Hoe vervang ik een naald bij de Lewenstein Multilock 700de

Lieve Lea,

Kunt u mij aub vertellen hoe ik de naald van mijn Lewenstein 700de Multilock machine kan vervangen? Een is stuk gegaan en heb geen idee hoe te handelen!

Alvast bedankt. Savita 

 

 

 

Lees meer...

30 mei 2016 - Kan ik een nieuw voetpedaal kopen voor mijn naaimachine?

Lieve Lea,

Kan ik een nieuw voetpedaal kopen voor mijn Lewenstein Computronic 16?

De oude is doorgebrand. Dank voor u aandacht.

Groeten, Thea

 

 

 

Lees meer...

26 mei 2016 - Kan de Lewenstein Multilock 700de met 3 draden locken?

Lieve Lea,

Kan ik met deze lockmachine ( Multilock 700de) met drie draden locken? 

Met vriendelijke groet, Mayke

 

 

 

 

Lees meer...

19 mei 2016 - Hoe zet je een knoop aan met de Lewenstein Computronic 16?

Lieve Lea,

Hoe zet ik een knoop aan met de Lewenstein Computronic16?

Groet martin

 

 

 

 

Lees meer...

12 mei 2016 - Welke naaimachine kan linten plooien voor rozetten?

Lieve Lea,

Ik zoek een naaimachine die linten kan plooien voor rozetten. Kunt u mij helpen?

Groetjes, José

 

 

 

Lees meer...

4 mei 2016 - Waarmee kan ik de stof van mijn paspop opnieuw vastlijmen?

Lieve Lea,

Ik heb wellicht een beetje vreemde vraag waarop U misschien een antwoord heeft.

Ik heb al vele jaren een Ardis-paspop die mij goed bevalt, helaas liet de stof wat los. We hebben deze stof verwijderd en mooi schoon gemaakt maar ik weet niet hoe ik de stof weer het beste op de pop kan krijgen, welke lijm komt niet door de stof. Tot op heden kan niemand hier antwoord op geven. 

Ik hoop dat U mij verder kan helpen of een ander idee kunt opperen behalve een nieuwe kopen.

Bij voorbaat dank, Angelique.

 

 

 

Lees meer...

28 april 2016 - Mijn paspop Lady Lewenstein wijkt af van de afbeelding in de folder

Lieve Lea,

Ik heb een Lady Lewenstein paspop gekocht. Het valt mij op dat bij mijn paspop bij de taille geen aanduiding voor de taille meer staat (het zwarte label "waist"aan beide kanten. De leverancier vertelde mij dat de paspoppen van Lewenstein standaard niet meer geleverd worden met dit taille-label. Kunt u mij vertellen of dit klopt?

Met vriendelijke groet, Maria

 

 

Lees meer...

21 april 2016 - Hoe zet ik bieskoord aan met mijn Juki HZL-F600?

Lieve Lea,

Ik heb een Juki naaimachine HZL-F600Welk naai voetje moet ik aanschaffen voor bieskoord?

MVG Rita

 

 

Lees meer...

13 april 2016 - Heeft het werken met kleermakerskrijt invloed op mijn Juki machines?

Lieve Lea,

Is het voor eén van mijn beide machines (Juki MO-1000 en Juki HZL- F600) schadelijk dat er kleermakerskrijt gebruikt wordt en daaroverheen genaaid/gequilt/gelockt/gesneden wordt? Worden de messen er bot van? Met vriendelijke groeten, Judith

 

Lees meer...

7 april 2016 - Hoe vervang je een gebroken naald bij de Lewenstein Multilock 700de?

Lieve Lea,

Ik heb een gebroken naald van mijn Multilock 700de. kan ik die zelf vervangen? Is dat een andere naald dan een 'gewone' machine naald? Dank je!

Groetjes, Marga

 

Lees meer...

30 maart 2016 - Bij mijn naaimachine zit de naald met het gat zijwaarts?

Beste Lea,

Als ik de naald plaats staat het gat zijwaarts. De onderdraad in de cb spoel wordt niet goed opgepakt waardoor er een warboel in ontstaat. Ik heb twee losdraaiende garenstandaards en een vaste meedraaiende bovenop de machine. Ik heb het garen in een losse aan de zijkant zitten, dus niet in de meedraaiende bovenop. Ik kom er niet achter wat ik nu fout doe en helaas is uw uitleg over het inrijgen etc. is niet zoals bij mijn machine. Er zijn zoveel doorloop punten die ik wel én juist niet moet gebruiken.

Ik ben linkshandig én een man, maakt dat nog wat uit?

Ik doe iets fout waardoor het mislukt. Hoop dat U mij kunt helpen of doorverwijzen. Bij voorbaat mijn dank.

Met vriendelijke groet, Hans

 

Lees meer...

24 maart 2016 - Nylondraadje in een rolzoom meelocken

Lieve Lea,

Hoe krijg ik een nylondraadje in een rolzoom? Zo krijg je namelijke een leuk golvend effect in de zoom. Het lukt me niet, misschien heb jij een tip voor mij.

Liefs Nancy

 

Lees meer...

14 maart 2016 - Hoe rijg ik mijn machine in voor een tweelingnaald?

Lieve Lea,

Ik heb een hele mooie Juki HZL-F 300. Mijn vraag: ik wil graag een tweelingnaald gebruiken, maar hoe rijg ik mijn machine in?

Met vriendelijke groeten, Diana 

 

Lees meer...

10 maart 2016 - Bestaan er 2 versies van de Lady Lewenstein?

Lieve Lea,

Ik heb nog een vraag over de paspop Lady Lewenstein. Op de verpakking zie ik een zwarte meetlat op de onderste buis, om de hoogte van de zoom in te stellen. Op mijn paspop zijn de maten gegroefd in de buis maar niet op een zwarte achtergrond. Is dat dan een andere versie?

Mvg Nicole

 

 

 

 

Lees meer...

3 maart 2016 - Waarom lubberen de draden bij mijn naaimachine?

Lieve Lea,

Ik heb een Lewenstein Amazone Super Stretch. Hoe regel ik de ondersterkte? De draden "lubberen".

Alvast bedankt, Dianne

 

 

 

 

Lees meer...

15 februari 2016 - Hoe kan ik Lady Lewenstein in de hoogte instellen?

Lieve Lea,

Ik heb net een Lady Lewenstein gekocht, maar ik slaag er niet in de pop op gelijke schouderhoogte in te stellen. (ik ben 1m79 lang). Is daar een oplossing voor? 

Mvg Nicole

 

 

 

 

Lees meer...

10 februari 2016 - Naald zit vast in de lockmachine

Lieve Lea,

Ik kan mijn naald niet verwisselen bij mijn lockmachine. De naald zit zo vast, ik krijg hem er niet uit.

Met een tangetje geprobeerd de naald er uit te trekken, maar tot overmaat van ramp breekt de naald.

Ja, ik heb het schroefje los gedraaid , zodat ik de naald er uit kan krijgen.

Maar helaas , het wil niet lukken.

Weet jij een manier?

Vast bedankt.

Met vriendelijke groeten, Jessy

 

 

 

 

Lees meer...

26 januari 2016 - Steek smaller maken op lockmachine

Lieve Lea,

Ik wil met mijn lockmachine een plastic broek smaller maken.

Ik vind dat de steek niet strak genoeg is, hoe kan ik deze veranderen?

Alvast bedankt en vriendelijke groet, Cindy

 

 

 

Lees meer...