Knoopsgaten naaien

knoopsgat-naaien-1fase

Voor een machine met een automatisch knoopsgat

Voordat je de knoopsgatvoet plaatst, leg je een knoop in de achterkant van de voet. Markeer ook de plek op de stof waar je met het knoopsgat wilt beginnen.

De knoopsgatvoet bevestig je aan de naaivoethouder en de bovendraad haal je door het gat van de knoopsgatvoet naar beneden. Leg beide draden naar links. Nu kan je de stof onder de voet leggen. De markering van het knoopsgat moet precies midden voor in de knoopsgatvoet liggen. De knoopsgathevel een  trek je helemaal naar beneden. Afhankelijk van je machine, is het bij sommige modellen nodig om de hevel daarna naar achteren te drukken. Je kan beginnen met naaien, maar houd de draden wel losjes vast.

knoopsgat-naaien-4fasen

Heb je geen automatisch knoopsgat programma, moet je het knoopsgat op de stof markeren. Voor de lengte mag je uitgaan van de diameter + dikte van de knoop. De machine kan je nu instellen op het programma voor een knoopsgat in vier stappen. Je laat de naald in de stof zakken waar je met het knoopsgat wilt beginnen en laat de voet zakken. Je naait vooruit tot het einde van de knoopsgatmarkering. Naai nu 4 of 5 trenzen en naai vervolgens achteruit tot aan het begin van de knoopsgatmarkering. Naai nog een keer 4 of 5 trenzen.

lea-je-kunt-het