Tweelingnaald

Tweelingnaald

 

Vervang de gewone naald voor een tweelingnaald.

  • Draai hiervoor de naaldklemschroef los en haal de naald eruit die nu nog in de machine zit.
  • Plaats vervolgens de tweelingnaald in de machine, maar let op, de platte kant naar achteren.
  • Draai vervolgens de naaldklemschroef weer vast.

 Om een tweelingnaald te kunnen gebruiken, moeten we ook een tweede klos garen kunnen gebruiken.

Er zijn naaimachines die een tweede garenpen al standaard gemonteerd hebben of als accessoire hebben inbegrepen, maar voor andere naaimachines zijn er optionele garenpennen verkrijgbaar. Deze kan geplaatst worden op de daarvoor bedoelde plek op je naaimachine (zie handleiding), of  bovenop de garenwinderas. Het inrijgen gaat via de gewone weg net als bij het inrijgen, de draden komen dus samen. Maar we rijgen de draden niet tegelijkertijd in, maar eerst de ene draad en daarna pas de andere draad.

  • Let op! Om de draden door de ogen van de naalden te kunnen halen, kunnen we de naaldinrijger niet gebruiken. De naaldinrijger is niet berekend op twee naalden, dus de naalden moeten handmatig worden bedraad.

 Als er genoeg draad op de spoel zit, dan kan er genaaid worden. Bij gebruik van een rechte steek zien we twee rijen stiksels naast elkaar op de bovenkant van de stof. Aan de onderkant van de stof zien we de spoeldraad zigzaggen tussen de twee stiksels.

Let wel op dat bij gebruik van een zigzag, de naalden tussen de breedte van het naaivoetje moeten blijven. Anders komen de naalden op de naaivoet terecht en zullen ze breken.

lea-succes