Knopen aanzetten

knopen-aanzetten

Met onze naaimachine kunnen we knopen aanzetten. Is er voor je Lewenstein een speciale knoopaanzetvoet, dan gebruiken we die. Anders kunnen we de knoop met transparante plakband op de stof plakken en de zigzagvoet gebruiken of helemaal geen voet.

We selecteren de zigzag.

Omdat we niet de stof willen transporteren, doen we één van de volgende aanpassingen:

  • We zetten de steeklengte op 0
  • We schakelen de transporteur uit
  • We leggen een stopplaatje op de steekplaat

 

Pas de breedte van de zigzag aan zodat de naald precies in de gaatje van de knoop zakt. Controleer dit door het handwiel met de hand rustig naar je toe te draaien. Zet de knoop met 6 tot 8 zigzagsteken vast.

Neem hierna de stof met de knoop onder de naaimachine vandaan en trek ongeveer 15 cm draad van de machine. Knip de draden daarna door. Steek de beide draden met een naald naar de onderkant van de stof en knoop de beide draden aan elkaar.

 

Bij het aannaaien van een platte knoop, plaats een speld of naald tussen de beide gaatjes van de knoop. Na het vastnaaien van de knoop haal je de stof met de knoop onder de naaimachine vandaan. Draai de speld enkele malen rond om een steeltje te maken en verwijder de speld. Draai het restant van de draad om het steeltje en steek de beide draden naar de onderkant van de stof. Knoop de beide draden aan elkaar. 

 

 

lea-spreekt-voor-zich